Истанбул - Кападокия - Бурса

-16%
525 лв
625лв
ПЪТУВАНЕ С АВТОБУС
5 НОЩУВКИ
Турция
РЕЗЕРВИРАЙ
Дати на отпътуване
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване в 04:00ч. от Стара Загора. По маршрут: Димитровград - Кап.Андреево-Истанбул. Пристигане в в Истанбул преди обяд.
Стартираме нашата туристическа програма в Константинопол с посещение на Желязната църква - Българската църква Св.Стефан е заположена на брега на Златния рог. Продължаваме с панорамна обиколка и  вълнуващ дневен круиз по Босфора, посещение на парк Емирган - разположен на площ от 470дка, всяка година тук се засаждат над 30 милиона лукувици на лалета и пролетни цветя, фантастично аранжирани във всевъзможни фигури и цветни килими.

Настаняване в хотел.

Възможност за организирана вечеря в рибен ресторант.

Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела.
Oтпътуване за Кападокия /преход с автобус 7-8 часа/. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция.

Пристигане в  Кападокия.

Настаняване в хотела.

Вечеря.

По желание след вечеря – посещение на шоу спектакъл с фолклорни елементи и дервиши  - вкл.аперитив.

Нощувка

ТРЕТИ ДЕН:
Рано сутринта по желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.

Закуска.
Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия.
Късния следобед прибиране в хотела. 

Вечеря.

Нощувкa.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска.
Програма по желание: Посещение с местен екскурзовод на подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела и над 20 етажа под земята, от които детайлно са проучени едва най-горните 8 етажа, а  4 етажа са отворени за туристически посещения.

Освобождаване на хотела. Отпътуване за Коня

Настаняване в хотел.

Вечеря.

Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Освобождаване на хотела.

Екскурзионна програма: Посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи–мистици и най- четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най - либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли и на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008-а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Разглеждане на "Дворецът Алаадин".
Около обяд екскурзията продължава с отпътуване към Бурса и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на "Центъра на света" според възгледите на Настрадин Ходжа.
Пристигане в Бурса. Разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. 

Настаняване в хотел. 

Вечеря. 

Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН:
Закуска.
Освобождаване на хотела. Възможност за свободно време за самостоятелно раглеждане на забележителностите на града.
Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта
ЦЯЛАТА
ПРОГРАМА
Принтирай Програмата
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с луксозен туристически автобус,
1 нощувка в Истанбул със закуска в хотел 4*,
2 нощувки в Кападокия със закуски и вечери в хотел 4*,
1 нощувка в Коня със закуска и вечеря в хотел 4*,
1 нощувка в Бурса със закуска и вечеря в хотел 4*,
Всички пътни и гранични такси по маршрута,
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица до 69г.,
Екскурзоводско осблужване на български език от професионални екскурзоводи,
Обзорна обиколка на Истанбул,
Дневен круиз по Босфора с посещение на парка Емирган,
Обзорна обиколка на Кападокия с възможности за посещение на музеи и обекти /таксите се заплащат на място/,
Обзорна обиколка на Коня и Бурса
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
входни такси в музеи и туристически обекти - по желание,
полет с балон на Кападокия - по желание
застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание
ОЩЕ ОФЕРТИ
Истанбул с Принцови острови
3 нощувки
229 лв
-20%
Уикенд в Истанбул
2 нощувки
157 лв
197 лв
-20%
Уикенд в Истанбул
2 нощувки
157 лв
197 лв
-21%
Истанбул и Църквата На Първо число
2 нощувки
157 лв
199 лв